Președintele georgian a calificat referendumul programat pentru 17 iulie, în Osetia de Sud, privind aderarea la Rusia drept o provocare din partea Moscovei

  • 26 Mai 2022 14:31
Președintele georgian a calificat referendumul programat pentru 17 iulie, în Osetia de Sud, privind aderarea la Rusia drept o provocare din partea Moscovei

Salome Zurabișvili a reiterat că republica nu va folosi forța militară împotriva Abhaziei și nici a Osetiei de Sud. Președintele georgian, Salome Zurabișvili, a calificat referendumul programat pentru 17 iulie în Osetia de Sud privind aderarea la Federația Rusă drept o provocare din partea Rusiei.

''O altă provocare a Rusiei, amenințarea cu un referendum (în Osetia de Sud - nota TASS) și anexarea nu vor putea instiga la o confruntare între noi și nu ne vor obliga să ne reconsiderăm politica pașnică. Rusia nu ar trebui să admită din nou o greșeală fatală. ”...” Acest lucru nu va rămâne fără răspuns și va provoca o reacție adecvată din partea comunității internaționale", a spus ea, vorbind joi la un eveniment oraganizat cu ocazia Zilei Independenței Georgiei. Șeful statului a repetat că republica nu va folosi forța militară împotriva Abhaziei și Osetiei de Sud.

''Vă adresez din nou un apel dumneavoastră, cetățenilor noștri abhazi și osetini, și vă confirm faptul că Georgia nu va întreprinde nicio acțiune militară sau în forță împotriva dumneavoastră'', a subliniat Zurabișvili. În același timp, ea a invitat poporul din Abhazia și Osetia de Sud să se ''alăture viitorului european''.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a declarat marți că Moscova nu întreprinde măsuri pentru a organiza un referendum privind intrarea Osetiei de Sud în componența Rusiei.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău