Președintele Franței Emmanuel Macron este așteptat mâine în România

  • 23 August 2017 10:34
Președintele Franței Emmanuel Macron este așteptat mâine în România

Președintele Franței, Emmanuel Macron, face săptămâna aceasta un turneu în Austria, România și Bulgaria. El va ajunge mâine în România, unde va fi primit de președintele Klaus Iohannis și de premierul Mihai Tudose.

El va pleda pentru înăsprirea directivei europene ce permite muncitorilor detașați, proveniți mai ales din țările central și est-europene, să se angajeze în cele din Vest, scrie romania-actualitati.ro.

"După ce consilierii săi l-au atenționat că diplomația franceză a neglijat mult timp Europa Centrală și de Est, președintele Emmanuel Macron va vizita România, Bulgaria și Austria, unde va avea o întâlnire și cu liderii Cehiei și Slovaciei.

Potrivit Reuters, Macron evită Polonia și Ungaria, pe care le acuză că nu respectă valorile europene.

Surse de la Palatul Élysée dezmint, însă, că președintele francez ar încerca astfel o strategie de "a diviza pentru a stăpâni mai bine" sau să creeze o separe între țările central și est-europene care se împotrivesc reformelor în interiorul blocului comunitar și cele care ar fi dispuse la un compromis pentru astfel de reforme ce ar merge în direcția unei Europe "cu mai multe viteze".

Emanuel Macron pare să fie într-o ofensivă pentru a obține sprijin pentru o reformă extinsă a Uniunii Europene, care să includă sporirea cooperării în sectorul militar, armonizarea fiscală și un buget comun al zonei euro.

De altfel, după acest turneu, președintele francez îi va primi pe liderii Germaniei, Spaniei și Italiei la un summit ce va avea pe agendă reformele zonei euro, cooperarea în sectorul apărării și imigrația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău