Președintele francez Emmanuel Macron a fost primul care și-a confirmat prezența la Summitul CPE

  • 07 Mai 2023 11:00
Președintele francez Emmanuel Macron a fost primul care și-a confirmat prezența la Summitul CPE

Președintele francez Emmanuel Macron a fost primul care și-a confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), găzduit de Moldova în data de 1 iunie 2023. Emmanuel Macron este și cel care a venit cu inițiativa de a crea Comunitatea Politică Europeană în luna mai a anului 2022, la scurt timp după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Până în prezent, 40 de oficiali europeni au confirmat că vor participa la evenimentul organizat în premieră în R. Moldova. Printre aceștia se numără președintele României, Klaus Iohannis, cancelarul german, Olaf Scholz, premierul spaniol, Pedro Sánchez, prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, șeful Cabinetului de miniștri al Olandei, Mark Rutte, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, premierul Estoniei, Kaja Kallas, șeful Cabinetului de miniștri din Polonia, Mateusz Morawiecki, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, transmite Moldpres.

Summitul CPE va avea loc la 1 iunie, în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. Evenimentul va reuni aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,6 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău