Președintele Emmanuel Macron subliniază importanța securității comune, în mesajul său de Ziua Franței

  • 14 Iulie 2019 13:38
Președintele Emmanuel Macron subliniază importanța securității comune, în mesajul său de Ziua Franței

Președintele francez, Emmanuel Macron, a vorbit despre importanța apărării și a securității comune, înaintea ceremoniilor organizate de Ziua Națională a Franței.

În mesajul său tradițional de 14 iulie, el a spus: "Niociodată, de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Europa a fost atât de necesară". Mesajul său a fost postat în timp ce Macron se pregătea să găzduiască liderii mondiali la o paradă militară, în Paris.

"Construirea apărării europene, în colaborare cu Alianța Nord-Atlantică (...) este o prioritate pentru Franța", a spus el. "Este tema acestei parade. Acționând împreună și consolidând capacitatea noastră de a acționa în mod colectiv este una dintre provocările pe care Inițiativa de Intervenție Europeană, împreună cu alte proiecte-cheie europene, dorește să le abordeze". Ziua Bastiliei comemorează asaltul închisorii din Bastilia, în 1789, de către o mulțime de parizieni, în acțiuni premergătoare Revoluției Franceze. Aniversarea a devenit o zi națională în 1880 și este marcată de parade, discursuri, petreceri și focuri de artificii. Evenimentul public major este parada militară de pe Champs-Élysées, din Paris.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău