Președintele Ecuadorului, anchetat pentru evaziune fiscală, după dezvăluirile din „Pandora Papers"

  • 22 Octombrie 2021 08:37
Președintele Ecuadorului, anchetat pentru evaziune fiscală, după dezvăluirile din „Pandora Papers

Parchetul General din Ecuador a anunțat, joi, că a deschis o investigație preliminară împotriva președintelui Guillermo Lasso, pentru evaziune fiscală, după ce un lider al opoziției a prezentat acuzații împotriva acestuia, legate de documentele dezvăluite prin „Pandora Papers".

Fostul candidat la președinție și lider indigen Yaku Perez a făcut apel la anchetarea finanțelor și a contribuiilor fiscale ale lui Lasso, după ce companii offshore deținute de acesta au fost menționate în "Pandora Papers". Documentele divulgate dezvăluie - conform Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigație - tranzacții offshore în care sunt implicate personalități politice și de afaceri din întreaga lume.

Perez a cerut imperios anchetatorilor să verifice conturile deținute de Lasso și de rudele apropiate ale acestuia începând din 2013, când a candidat la președinție. Ancheta preliminară privind evaziunea fiscală a fost deschisă la 18 octombrie, a comunicat biroul Procurorului General, fără a oferi detalii suplimentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău