Președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Răzvan Dincă: Cred că din punct de vedere simbolic, Radio Chișinău este cel mai important post de radio pe care România îl are

  • 01 Decembrie 2021 07:58
0%
00:00:00
00:00:00

Radio Chișinău: Ce a însemnat și ce înseamnă proiectul Radio Chișinău pentru Radio România?

Răzvan Dincă: Acum 10 ani făceam parte din echipa managerială a radioului public în calitate de consilier și a fost o perioadă de ceva luni în care a existat o emulație și un efort foarte mare al conducerii de atunci a radioului public pentru a îndeplini un vis, anume de a înființa Radio Chișinău. Îmi amintesc, atunci nefiind implicat atât de tare și atât de direct în acest proiect, dar participând și eu în calitatea pe care o aveam, îmi amintesc emoția oamenilor și determinarea lor. Ea era generată de o nevoie de a ne exprima liber, o nevoie de a comunica emoțional, o nevoie de a vorbi aceeași limbă și o nevoie de a avea același tip de identitate spirituală. Faptul că după 10 ani de zile acest proiect continuă să existe, înseamnă că și-a îndeplinit de atunci rostul și înseamnă că ceea ce acei oameni au făcut a avut sens. Acum rolul nostru, al celor din prezent, e să consolidăm, e să dăm din nou aripi, e să suflăm deja în aripile existente pe care voi le aveți pentru a merge mai departe. Cred că din punct de vedere simbolic este cel mai important post de radio pe care România îl are și nu avem cum să uităm că acești 10 ani trebuie să fie celebrați. Din acest motiv, facem evenimentele pe care le facem. Nu întâmplător acele evenimente se suprapun și cu evenimentul național numărul unu al anului. Trăim și suntem îmbrăcați în simboluri, e frumos să le punem în practică cu emoție și să ne înțelegem, să le urmăm și să avem respectul cuvenit limbii în care ne-am născut, patriei pe care o iubim și, de ce nu, misiunii publice pe care o avem. 

Radio Chișinău: Iată, Radio Chișinău împlinește la 1 decembrie 10 ani de la lansare. Cum vedeți următorii 10 ani ai postului Radio Chișinău?

Răzvan Dincă: Nu știm ce o să facem noi peste 10 ani, dar la sigur Radio Chișinău va fi. Dacă lucrurile sunt bine făcute, oamenii dispar, entitățile rămân și cred că aceasta ne e misiunea. În decursul ultimilor 10 ani, cred că s-au schimbat vreo patru președinți ai radioului public, cu cel care  a înființat Radio România Chișinău și a semnat actul de înființare, domnul președinte Andras, până la mine. Peste 10 ani o sa fie încă cinci, deci noi suntem trecători. Cum facem ca noi, ăștia care suntem trecători, să contribuim la ceva ce trebuie să devină peren? Păi, prin ce am spus mai devreme, prin faptul că vom conștientiza importanța și valoarea, vom încerca să finanțăm, vom încerca să ajutăm, vom încerca să sprijinim și sub aspect de lidership această frumoasă realizare. Adică, să simțiți că faceți parte dintr-o echipă, că nu sunteți singuri acolo, că această echipă e mare și se numește Radio România. Cred că acesta ne este rolul ca în următorii ani fie 10, fie 20, 30, acest post aparținator de Radio România să-și continue existența și încărcătura lui simbolică, să rămână aceeași, iar voi să puteți să vă dezvoltați în continuare, să aveți cât mai multă susținere atât la nivel local, cât și din partea centrală și să vă faceți meseria cu aceeași pasiune și devotament și talent cu care o faceți acum.             

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău