Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, în vârstă de 100 de ani, a murit

  • 15 Septembrie 2017 16:24
Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, în vârstă de 100 de ani, a murit

Născut în 1917, în plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deținut politic în perioada comunistă, iar după Revoluție a fost președinte al PNL, ministru al Justiției, deputat și de două ori senator.

Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de președintele Klaus Iohannis în luna martie, cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sută de ani.

Ultimul eveniment public la care a participat Mircea Ionescu Quintus a fost ceremonia de la Palatul Cotroceni la care a fost decorat și care a avut loc în 17 martie. Seniorul liberal a fost decorat de președintele Iohannis cu Ordinul "Steaua României" în grad de ofițer, fiind al treilea președinte care i-a oferit o distincție, după Ion Iliescu și Traian Băsescu.

El a luat parte, tot în luna martie, și la Consiliul Național de Coordonare al PNL, unde liberalii au stabilit calendarul și regulile alegerilor interne din partid. „Sunt membru al PNL de 80 de ani. Împreună cu tatăl meu am trăit 100 de ani în acest partid. Nimic nu mi-a putut clinti sau mișca în vreun fel adeziunea la el și încrederea în el. Abia aștept momentul în care să felicit pe următorul președinte, pe noul președinte al PNL, să-l asigur de sprijinul meu și să vă asigur pe toți care luptăm pentru victoria PNL”, le-a spus seniorul liberal mai tinerilor săi colegi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău