Președintele Curții Constituționale a Lituaniei este nedumerit de deciziile luate de Curtea Constituțională de la Chișinău

  • 14 Iunie 2019 15:10
Președintele Curții Constituționale a Lituaniei este nedumerit de deciziile luate de Curtea Constituțională  de la Chișinău

Președintele Curții Constituționale a Lituaniei, Dainius Žalimas, și-a exprimat nedumerirea în legătură cu deciziile luate de Curtea Constituțională de la Chișinău.

Într-o postare pe Facebook, în care distribuie și motivarea instanței constituționale din Republica Moldova tradusă în limba engleză, oficialul lituanian remarcă faptul că lipsesc clarificările în legătură cu unele chestiuni importante.

El se întreabă dacă interpretarea Constituției se poate baza pe Codul Civil, acesta fiind de rang inferior și poate fi subiect al revizuirii constituționale. Președintele Curții Constituționale a Lituaniei mai observă că deciziile din 8 iunie au fost adoptate într-un mod deosebit de rapid – în câteva ore, prin urmare, nu este clar cum a fost asigurată corectitudinea, caracterul public și transparența procesului judiciar, precum și egalitatea părților în proces și spune că așteaptă cu nerăbdare răspunsurile la aceste întrebări extrem de importante.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău