Președintele Coreei de Sud, Park Geun-hye, ar putea fi pus sub acuzare

  • 08 Martie 2017 13:57
Președintele Coreei de Sud, Park Geun-hye, ar putea fi pus sub acuzare

Președintele Coreei de Sud, Park Geun-hye, ar putea fi pus sub acuzare vineri, iar hotărârea Curții va fi transmisă în direct la televiziune, a anunțat un purtător de cuvînt al instanței, citat de Agerpres.

Scandalul de corupție o are în centru pe o femeie de afaceri, arestată la începutul lunii noiembrie pentru abuz de putere și extorcare, care a fost acuzată că s-a folosit de relațiile de prietenie cu șeful statului pentru a cere fonduri de la marile companii din țară.

În urma unei moțiuni, adoptate de parlamentul sud-coreean pe 9 decembrie 2016, șefa statului a fost suspendată, iar Curtea Constituțională are la dispoziție 180 de zile pentru a se pronunța pe acest caz. Dacă procedura de destituire va fi confirmată de Curtea Constituțională, atunci în termen de 60 de zile trebuie să fie organizate alegeri prezidențiale anticipate. Alegerile prezidențiale la termen sînt prevăzute pentru 20 decembrie 2017.

O echipă specială a procuraturii sud-coreene a confirmat luni, la finalul unei anchete de 70 de zile, că președintele țării este suspectat de implicare în acte de corupție, trafic de influență și abuz de putere, împreună cu mai multe persoane din anturajul său.

Avocatul șefei statului a dezmințit prompt acuzațiile, calificînd concluziile anchetei drept "ficțiune absurdă, departe de adevăr".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău