Președintele Consiliului European: Istoria nu va uita crimele de război din Ucraina

  • 20 Aprilie 2022 14:26
Președintele Consiliului European: Istoria nu va uita crimele de război din Ucraina

''Istoria nu va uita crimele de război'' din Ucraina, a declarat miercuri președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită la Borodianka, în apropiere de Kiev, unde civili au fost victime ale "masacrelor"comise de trupele ruse, potrivit autorităților ucrainene, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

"La Borodianka, la fel ca la Bucea și în atâtea alte orașe din Ucraina, istoria nu va uita crimele de război care au fost comise aici", a subliniat Michel într-o postare pe Twitter, însoțindu-și mesajul cu o fotografie care îl arată îmbrățișând o femeie.

"Nu poate exista pace fără dreptate", a adăugat el.

La 8 aprilie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a deplasat la Bucea, la nord-vest de Kiev, devenit un simbol al atrocităților războiului în Ucraina.

Însoțită de șeful diplomației europene Josep Borrell, ea a fost să vadă gropile comune săpate în acest mic orășel dintr-o suburbie a capitalei ucrainene, unde au fost îngropați zeci de civili uciși.

Anterior, o echipă de jurnaliști de la AFP, în timpul unei vizite la Bucea la două zile după retragerea trupelor ruse care ocupaseră localitatea mai multe săptămâni, văzuseră 20 de cadavre în haine civile pe o stradă, unul dintre ele având legate mâinile la spate.

De atunci, alte imagini au fost publicate și alte corpuri descoperite, autoritățile ucrainene și țările occidentale denunțând "crime de război" ale soldaților ruși care ocupaseră orașul. Această acuzație a fost respinsă oficial de Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău