Președintele Consiliului European, după distrugerea barajului Kahovka: Este în mod clar o crimă de război. Cerem socoteală Rusiei

  • 06 Iunie 2023 12:15
Președintele Consiliului European, după distrugerea barajului Kahovka: Este în mod clar o crimă de război. Cerem socoteală Rusiei

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat marți că Rusia va trebui să dea socoteală pentru distrugerea parțială a barajului hidroelectric Kahovka, din Ucraina, catalogând această acțiune drept o crimă de război, transmite digi24.ro.

„(Sunt) șocat de atacul fără precedent asupra barajului Nova Kahovka", a scris Charles Michel pe Twitter, informează Agerpres. "Distrugerea unei infrastructuri civile este în mod clar o crimă de război și noi cerem socoteală Rusiei și acoliților ei", a adăugat el. "Gândurile mele se îndreaptă către toate familiile din Ucraina lovite de această catastrofă", a mai scris președintele Consiliului European, precizând că va propune un ajutor pentru zonele inundate, în timpul viitorului summit al liderilor țărilor din UE prevăzut să aibă loc la sfârșitul lui iunie la Bruxelles.

Barajul Kahovka, situat în zonele din regiunea Herson ocupate de Rusia în sudul Ucrainei, a fost parțial distrus marți, Moscova și Kievul acuzându-se reciproc de această distrugere. Barajul, ocupat de ruși de la începutul ofensivei lor în Ucraina, permite inclusiv alimentarea cu apă a Peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Amenajat pe fluviul Nipru în 1956, în timpul perioadei sovietice, acest baraj este una dintre cele mai mari infrastructuri de acest tip din Ucraina.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău