Președintele Consiliului European, Charles Michel, a vizitat Centrul pentru refugiați de la Moldexpo

  • 04 Mai 2022 19:25
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a vizitat Centrul pentru refugiați de la Moldexpo

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a efectuat astăzi o vizită la Centrul de plasament temporar pentru refugiați din cadrul Centrului expozițional Moldexpo, în contextul aflării sale în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Secretarul general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Tudor Mancaș, a prezentat oficialului european măsurile întreprinse de instituție în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina, notează sursa citată.

„S-a discutat despre crearea condițiilor adecvate de găzduire a persoanelor refugiate pe teritoriul țării noastre, asigurarea cu hrană și produse de primă necesitate, gestionarea asistenței umanitare, precum și oferirea altor servicii importante, cum ar fi măsurile de încadrare în câmpul muncii și incluziune socială”, indică Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

După vizitarea celor două pavilioane care adăpostesc refugiați, oficialii au mers și la punctul de înregistrare a refugiaților în cadrul programului de suport financiar susținut de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, situat pe teritoriul Moldexpo.

Charles Michel a remarcat ospitalitatea și solidaritatea manifestată față de refugiații din Ucraina și a reiterat suportul Uniunii Europene pentru țara noastră.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a efectuat astăzi o vizită în țara noastră. Oficialul european a avut la Chișinău întrevederi cu președintele țării, Maia Sandu, și prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău