Președintele Comisiei Europene cere ca Putin să fie adus în fața justiției

  • 16 Septembrie 2022 08:04
Președintele Comisiei Europene cere ca Putin să fie adus în fața justiției

Președintele Comisiei Europene a pledat joi în favoarea aducerii președintelui rus Vladimir Putin în fața justiției internaționale pentru crimele de război comise în Ucraina, potrivit unui interviu acordat unei publicații germane, relatează AGERPRES.

„Putin trebuie să piardă acest război și să fie tras la răspundere pentru actele sale, aceasta este important pentru mine", a declarat Ursula von der Leyen pentru canalul de televiziune al cotidianului Bild.

Fără îndoială că în Ucraina au fost comise crime de război, de la declanșarea ofensivei ruse la sfârșitul lunii februarie, "de aceea susținem strângerea de probe" pentru o procedură în fața Curții Penale Internaționale", a adăugat șefa executivului european, care a efectuat o vizită la Kiev în cursul zilei.

„Bazele sistemului nostru de drept internațional cer să urmărim penal astfel de crime și, în cele din urmă, Putin este responsabil pentru ele", a adăugat ea.

Întrebată despre probabilitatea ca șeful statului rus să poată fi adus într-o zi în fața justiției internaționale, Ursula von der Leyen a răspuns: "Cred că este posibil".

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis joi, în cursul vizitei la Kiev, că UE va sprijini Ucraina "atât timp cât va fi nevoie" în fața Rusiei, într-un moment în care trupele ucrainene înregistrează succese în contraofensiva lor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău