Președintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară susține că în urma audierilor a aflat „informații importante”

  • 24 Iunie 2019 15:24
Președintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară susține că în urma audierilor a aflat „informații importante” adevarul.ro

Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare a înaintat două demersuri adresate Băncii Naționale, prin care solicită copiile contractelor cu compania Kroll, precum și lista tuturor șefilor de departamente din cadrul BNM, în perioada 2012-2014.

Anunțul a fost făcut de către președintele Comisiei, deputatul PPDA, Alexandru Slusari, care a mai spus că un demers a fost înaintat și secretariatului Parlamentului, în care se cere stenograma ședinței Comisiei pentru economie, buget și finanțe din aprilie 2013, când a fost blocată capitalizarea Băncii de Economii. Astăzi a fost audiat fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, care, potrivit lui Alexandru Slusari, a oferit informații foarte importante și a confirmat ipoteza comisiei speciale, fără a oferi alte detalii.

La audierile de astăzi nu s-a prezentat fostul președinte al Comisiei parlamentare pentru Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță. El este invitat din nou la audieri pentru joi, 27 iunie, când a fost chemat și fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr.

Săptămâna viitoare urmează să fie audiate mai multe persoane, a mai spus Alexandru Slusari, care s-a declarat mulțumit de modul cum decurg investigațiile comisiei speciale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău