Președintele Comisiei Afaceri Externe a Parlamentului European: Republica Moldova se confruntă cu un șantaj, amenințări, provocări, în încercarea de a destabiliza țara

  • 16 Februarie 2023 16:13
Președintele Comisiei Afaceri Externe a Parlamentului European: Republica Moldova se confruntă cu un șantaj, amenințări, provocări, în încercarea de a destabiliza țara

Republica Moldova se confruntă, ca și alte țări din Parteneriatul Estic, cu un șantaj, amenințări, provocări și totul este în încercarea de a destabiliza țara, a declarat joi, în cadrul unui seminar organizat de Parlamentul European (PE), președintele Comisiei pentru afaceri externe (AFET) a Parlamentului European (PE), David McAllister, scrie Agerpres.

"Am luat notă cu mare preocupare de afirmația președintei Maia Sandu că a existat o tentativă sau cel puțin un risc de lovitură de stat în țară. Și ce înseamnă acest lucru? Că trebuie să ne continuăm sprijinul pentru Moldova, să întărim reziliența țării și suntem în contact strâns cu președinta Maia Sandu și guvernul ei", a spus eurodeputatul german din grupul PPE din PE în cadrul seminarului organizat cu prilejul împlinirii unui an de război în Ucraina.

"Este de asemenea important să subliniem că Ucraina și Moldova au primit împreună statutul de țară candidată și că Moldova este, de asemenea, sub președinta Maia Sandu, pe o cale proeuropeană", a mai spus McAllister.

La rândul său, Vsevolod Șențov, șeful misiunii Ucrainei la UE, a afirmat că planurile Rusiei sunt dificil de comentat, dar că "Moscova încearcă by default să complice situația".

"Kremlinul este izolat, într-o poziție foarte dificilă. Ei încă încearcă să-și folosească posibilitățile în Transnistria și în Moldova în general. Dar trebuie să ajutăm Moldova și Ucraina, chiar în mijlocul acestui război, cooperează și ajută", a dat asigurări diplomatul ucrainean. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău