Președintele Columbiei afirmă că Venezuela intenționează să cumpere rachete din Iran

  • 21 August 2020 08:29
Președintele Columbiei afirmă că Venezuela intenționează să cumpere rachete din Iran

Președintele columbian Ivan Duque a declarat joi că Venezuela negociază cu Iranul posibilitatea achiziționării de rachete, transmite dpa.

"Există un interes al dictaturii (președintelui) Nicolas Maduro de a achiziționa rachete cu rază medie și lungă de acțiune din Iran", a declarat Duque într-o intervenție televizată.

Liderul de la Bogota a declarat că cele două țări au fost în contact sub instrucțiunile ministrului venezuelean al apărării Vladimir Padrino și că aceste informații au fost confirmate de "servicii de informații cu caracter internațional care colaborează cu noi".

Executivul venezuelean de la Caracas a respins acuzațiile.

Ministrul de externe venezuelan Jorge Arreaza a declarat că președintele Duque a atacat Venezuela pentru a abate atenția de la problema violenței din propria țară.

La rândul său, ministrul venezuelan al apărării Vladimir Padrino a negat pe Twitter aceste acuzații, afirmând că Duque încearcă să mute din nou atenția spre Venezuela și să profite de situația geopolitică.

Anterior, Venezuela a susținut că relația strânsă pe care o are cu Iranul este doar de natură politică și comercială.

Columbia, care nu are relații diplomatice cu țara vecină Venezuela, se numără printre zecile de state care l-au recunoscut pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, ca președinte interimar al țării.

Pe măsură ce izolarea sa internațională a crescut, Venezuela și-a intensificat relațiile cu Iranul, care a contribuit la acoperirea deficitului de combustibil și a deschis un supermarket la Caracas.

Președintele columbian a reiterat și acuzația potrivit căreia Venezuela sprijină grupări armate columbiene care operează în zona de frontieră și acuză faptul că regimul de la Caracas le aprovizionează cu arme provenite din Rusia și Belarus. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău