Președintele Ciprului, mesaj înaintea Summitului CPE: Îmi doresc să mă întâlnesc cu președinta Maia Sandu și să reiterez respectul Ciprului față de integritatea teritorială a Republicii Moldova

  • 28 Mai 2023 15:40
Președintele Ciprului, mesaj înaintea Summitului CPE: Îmi doresc să mă întâlnesc cu președinta Maia Sandu și să reiterez respectul Ciprului față de integritatea teritorială a Republicii Moldova

Președintele Republicii Cipru, Nikos Christodoulides, a anunțat că va participa la Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie. Oficialul a menționat că dorește să se întâlnească cu președintele Maia Sandu pentru a reitera sprijinul țării sale în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Aștept cu nerăbdare să particip la Summitul Comunității Politice Europene de la Chișinău, în data de 1 iunie, pentru a discuta problemele care afectează casa noastră comună - Europa. De asemenea, îmi doresc să mă întâlnesc în curând cu președinta Maia Sandu și, în cadrul acestei întâlniri, să reiterez respectul Ciprului față de integritatea teritorială a Moldovei, dar și sprijinul nostru în eforturile Moldovei de integrare europeană. Moldova nu este singură”, a declarat președintele Republicii Cipru, Nikos Christodoulides.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău