Președintele chinez Xi Jinping va efectua o vizită de stat în Rusia în perioada 20-22 martie

  • 17 Martie 2023 11:17
Președintele chinez Xi Jinping va efectua o vizită de stat în Rusia în perioada 20-22 martie

Președintele chinez Xi Jinping se va afla în Rusia în perioada 20-22 martie pentru o vizită de stat, în urma unei invitații lansate de președintele Vladimir Putin, au anunțat vineri, 17 martie, Kremlinul și Ministerul Afacerilor Externe chinez, relatează Reuters și AFP.

Cei doi lideri vor aborda pe parcursul discuțiilor chestiunea dezvoltării în continuare a relațiilor de parteneriat extins și cooperare strategică între cele două țări, a precizat Kremlinul, care a mai menționat că vor fi semnate cu acest prilej "un număr de documente bilaterale importante".

China și Rusia au încheiat un parteneriat "nelimitat" în februarie 2022, când Vladimir Putin s-a aflat în vizită la Beijing pentru deschiderea Jocurilor olimpice de iarnă, cu doar câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Ulterior, cele două părți au continuat să-și reafirme forța relațiilor, comerțul între Rusia și China luând avânt după invazie și China fiind principalul cumpărător de petrol rus, o sursă-cheie de venituri pentru Moscova.

Vizita de săptămâna viitoare survine în contextul în care China s-a oferit să medieze pacea în Ucraina, efort privit cu scepticism în Occident, dat fiind sprijinul diplomatic al Beijingului față de Rusia, mai notează Reuters. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău