Președintele chinez Xi Jinping se oferă să ajute India să lupte împotriva epidemiei de coronavirus

  • 30 Aprilie 2021 16:11
Președintele chinez Xi Jinping se oferă să ajute India să lupte împotriva epidemiei de coronavirus

Președintele chinez Xi Jinping s-a oferit să ajute India să lupte împotriva epidemiei de coronavirus, scrie vineri presa de stat chineză, citată de Reuters, preluat de Agerpres.

Xi și-a exprimat și condoleanțe față de premierul indian Narendra Modi.

"China este dispusă să-și extindă cooperarea cu India în lupta împotriva COVID-19 și să ofere suport și asistență", a declarat Xi, potrivit televiziunii de stat.

Al doilea val de COVID-19 a lovit crunt India

India a înregistrat până acum peste 18 milioane de cazuri de COVID-19, iar 208.330 de oameni au murit. Al doilea val al pandemiei a adus sistemul medical indian la un pas de colaps, iar multe spitale duc lipsă de medicamente și instalații de oxigen pentru cei bolnavi.

Al doilea val al pandemiei de coronavirus, deosebit de virulent, a fost stimulat de uriașele festivaluri religioase și de campaniile electorale organizate în ultimele săptămâni, precum și de o nouă variantă virală care este ușor mai infecțioasă și mai rezistentă la reacția imunitară, potrivit virusologului german Christian Drosten.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 38% din totalul cazurilor de coronavirus raportate la nivel mondial săptămâna trecută au fost înregistrate în India.

Mai multe țări vor acorda în zilele următoare un ajutor de urgență Indiei și vor transporta pe calea aerului materiale medicale, instalații de oxigen, ventilatoare și echipaje de paramedici

Cerere mare de vaccinuri, ofertă mică

Începând din luna mai, toți rezidenții adulți din India vor putea să se vaccineze. Atunci când listele de programări la vaccinare au fost deschise miercuri, interesul cetățenilor indieni pentru serurile anti-COVID-19 a fost atât de mare, încât serverele platformei de programare au fost blocate de mai multe ori, au anunțat companiile mass-media indiene și mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare Twitter.

Inițial, vaccinarea va fi posibilă doar după realizarea unei programări online.

Însă India se confruntă cu o penurie de vaccinuri, în contextul în care această țară are o populație de peste 1,3 miliarde de locuitori și în pofida faptului că produce vaccinuri în masă, motiv pentru care a fost numită "farmacia lumii".

Până joi, mai puțin de 10% dintre rezidenții indieni au fost vaccinați cu cel puțin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău