Președintele Chinei va susține un „discurs de pace'' la împlinirea unui an de la începutul războiului în Ucraina

  • 17 Februarie 2023 18:30
Președintele Chinei va susține un „discurs de pace'' la împlinirea unui an de la începutul războiului în Ucraina

Președintele chinez Xi Jinping va susține un discurs pentru pace la împlinirea unui an de la începutul campaniei militare ruse împotriva Ucrainei, a declarat vineri ministrul de externe italian Antonio Tajani, după o întâlnire avută la Roma cu șeful diplomației chineze Wang Yi, transmite Agerpres.

Wang Yi conduce Oficiul Comisiei pentru Afaceri Externe al Partidului Comunist Chinez și efectuează în prezent un turneu în Europa, urmând să participe și la Conferința de Securitate de la Munchen, unde ar putea avea o întâlnire cu secretarul american de stat Antony Blinken.

Șeful diplomației chineze i-a spus ministrului italian, potrivit acestuia din urmă, că "China dorește pace" și președintele chinez va susține un "discurs de pace" la împlinirea unui an de la începutul războiului în Ucraina, pe 24 februarie.

În discuția avută cu responsabilul chinez, Antonio Tajani i-a cerut acestuia ca Beijingul să exercite presiuni asupra Moscovei și să-și folosească "marea influență" pe lângă aceasta pentru a o convinge să se așeze la masa negocierilor cu Ucraina, potrivit postului de radio RAI.

Dar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reafirmat într-un interviu acordat postului BBC că nu va negocia cu președintele rus Vladimir Putin. Un consilier al lui Zelenski a repetat, la rândul său, că pentru ca Ucraina să accepte negocieri de pace cu Rusia aceasta din urmă trebuie mai întâi să-și retragă trupele de pe teritoriul ucrainean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău