Președintele cere informarea societății despre procedurile aplicate în cazul lui Stoianoglo

  • 08 Octombrie 11:10
Președintele cere informarea societății despre procedurile aplicate în cazul lui Stoianoglo

Președintele Maia Sandu îi cere Procuraturii să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate în cazul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. De asemenea, să fie prezentate informații despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum și despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii, transmite IPN.

În acest caz, ca și în toate celelalte, este nevoie de maximă transparență. Tăinuirea oricăror informații și comiterea oricăror abuzuri este inadmisibilă, spune șefa statului.

„Cazul procurorului general Alexandr Stoianoglo este unul de interes major pentru întreaga societate și trebuie să ne asigurăm că e tratat cu maximă responsabilitate. Tocmai de aceea, avem nevoie de mai multă claritate în procesele care au loc acum în cadrul Procuraturii Generale și în acțiunile întreprinse de procurori. Încrederea cetățenilor în această instituție depinde atât de eficiența activității ei, cât și de corectitudinea și transparența procedurilor”, menționează Maia Sandu.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți seara, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău. Reținerea a avut loc într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent. Acuzatorul de stat decis suspendarea lui Alexandr Stoianoglo din funcție pe durata investigațiilor. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, urmează să examineze astăzi, 8 octombrie demersul procurorului de aplicare a măsurii preventive – arest pentru 30 de zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
10,19
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:98 %
Vint:0,45 m/s
Tue
7
Wed
3
Thu
5
Fri
9
Sat
6

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău