Președintele ceh va rata parada militară de la 9 mai de la Moscova

  • 10 Aprilie 2015 16:21
Președintele ceh va rata parada militară de la 9 mai de la Moscova

Președintele Republicii Cehe, Miloș Zeman, care intenționează să mergă la Moscova la festivitățile aniversării a 70 de ani de la victoria împotriva nazismului, nu va participa la parada militară din Piața Roșie.

Comunicarea a fost făcută de Irji Ovceacek, secretarul de presă al președintelui ceh."Timpul paradei militare va fi folosit de președintele ceh, Miloș Zeman, pentru discuții bilaterale cu primul ministru slovac, Robert Fico.

Serviciul de presă al premierului slovac nu a confirmat încă participarea lui Robert Fico la manifestările de la Moscova.

La finele lunii martie a.c., președintele ceh a declarat că va merge obligatoriu la Moscova, la solemnități. Ulterior, ambasadorul american în Republica Cehă, Andrew Shapiro, a supus unor critici la o televiziune din Praga intențiile președintelui Zeman. Ca răspuns, Miloș Zeman a declarat că nu va permite "amestecul niciunui ambasador cu sfaturi în intențiile călătoriilor mele externe". Mai înainte de aceasta, aproape toți liderii europeni au refuzat invitațiile la parada de la Moscova de Ziua Victoriei. Au confirmat prezența la festivitățile de la 9 mai de la Moscova președinții R.P.Chineze, Indiei, RSA, Mongoliei, Vietnamului, conducătorii RPDC și ai Cubei, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău