Președintele ceh Milos Zeman: Ajutorul pentru Ucraina trebuie să aibă prioritate în fața intereselor economice

  • 12 Decembrie 2022 09:32
Președintele ceh Milos Zeman: Ajutorul pentru Ucraina trebuie să aibă prioritate în fața intereselor economice

Președintele ceh Milos Zeman este de părere că ajutorul militar al țării sale pentru Ucraina trebuie să aibă prioritate în fața intereselor economice, relatează Agerpres.

Într-un interviu transmis duminică de postul public de radio, el a subliniat că nu doar Ucraina este amenințată de invazia rusă.

Într-o astfel de situație, îngrijorările economice trebuie să treacă în plan secund, iar ajutorul pentru Ucraina nu trebuie slăbit, a spus Zeman.

În ultimele luni, în Cehia au avut loc proteste repetate împotriva ajutorului militar intensiv al guvernului pentru Ucraina, în contextul creșterii prețurilor la energie și alimente.

Demonstranții au cerut o poziție neutră a Cehiei, membră a NATO, și au fost etichetați de politicieni guvernamentali drept susținători ai președintelui rus Vladimir Putin pentru că au solicitat acest lucru, trasmite Agerpres.

Zeman dezaprobă opinia conform căreia guvernul ceh se implică prea mult în Ucraina.

În interviul radiofonic, președintele ceh și-a recunoscut propriile erori de judecată, exprimându-și regretul că s-a înșelat în privința lui Putin.

"Am văzut în el un politician pe care nu îl idealizam, dar despre care în orice caz aveam impresia că este preocupat de interesele țării sale. Însă agresiunea împotriva Ucrainei este împotriva intereselor Federației Ruse. Iar dacă Vladimir Putin nu este conștient de asta, atunci cu atât mai rău pentru țară", a afirmat Zeman.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău