Președintele CEC, Dorin Cimil, declară că Guvernul interimar ar putea fi acționat în judecată dacă nu va aloca suma necesară pentru desfășurarea alegerilor

  • 08 Iulie 2021 11:57
Președintele CEC, Dorin Cimil, declară că Guvernul interimar ar putea fi acționat în judecată dacă nu va aloca suma necesară pentru desfășurarea alegerilor

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, nu exclude faptul că CEC, prin intermediul instanței, ar putea recupera de la Guvern o parte din banii pentru alegerile parlamentare anticipate. Potrivit INFOTAG, el a declarat despre acest lucru în cadrul unui interviu pentru „Europa Liberă”, comentând întreruperea deliberată a ședinței de guvern de către unii miniștri.

"Dacă banii nu ajung la CEC pentru a plăti angajații implicați în procesul de organizare a alegerilor, vom recurge la măsuri legale. Vom reacționa în mod adecvat, inclusiv, ne putem adresa instanțelor de judecată", a spus Cimil.

În același timp, el a fost de acord că banii pot ajunge în conturile CEC după alegeri. Potrivit acestuia, există fonduri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor, dar sunt necesari încă 22,5 milioane de lei pentru a plăti angajații birourilor electorale.

Hotărârea cu privire la alocarea fondurilor trebuia marți în cadrul ședinței de guvern, dar membrii Cabinetului, delegați de partidul socialiștilor, nu s-au prezentat la ședință.

Din cauza lipsei unui cvorum, ședința de guvern a fost amânată pentru vineri.

Pentru organizarea alegerilor, guvernul a alocat Comisiei Electorale Centrale 70 de milioane de lei. Alte 7,3 milioane de lei au fost economisite de CEC la alegerile prezidențiale. CEC a redus și costurile estimate, după ce a solicitat inițial a cerut 125 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău