Președintele CCRM, Marian Lupu a avut o întrevedere cu Dmitro Razumkov, Președintele Radei Supreme a Ucrainei

  • 21 August 2021 10:00
Președintele CCRM, Marian Lupu a avut o întrevedere cu Dmitro Razumkov, Președintele Radei Supreme a Ucrainei

Marian Lupu, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și Dmitro Razumkov, Președintele Radei Supreme a Ucrainei au discutat perspectivele cooperării dintre instituțiile supreme de audit (ISA) din Republica Moldova și Ucraina, precum și importanța relațiilor eficiente ale ISA cu legislativele naționale.

Întrevederea oficială a delegației CCRM cu conducerea Parlamentului ucrainean a avut loc ieri, 20 august, în contextul vizitei de lucru organizate la Kiev, în perioada 19-21 august, la invitația Președintelui Curții de Conturi a Ucrainei, Valeriy Patskan.

Marian Lupu a informat speakerul Parlamentului ucrainean despre direcțiile de colaborare între cele două ISA, stipulate în noul Acord de colaborare, care urmează a fi semnat astăzi de președinții instituțiilor supreme de audit, precum și despre intențiile celor două instituții de a impulsiona cooperarea bilaterală și conlucrarea pe diferite platforme internaționale.

Documentul va oferi o bază normativa pentru întreprinderea diferitor acțiuni trilaterale, impulsionând schimbul de experiență și bune practici în procesul de consolidare și dezvoltare a auditului public extern, în conformitate cu angajamentele asumate în procesul de asociere cu UE.

Dmitro Razumkov a salutat inițiativa Curții de Conturi a Republicii Moldova, accentuând importanța intenției celor trei instituții supreme de audit de a-și conjuga eforturile în scopul atingerii obiectivelor comune. Președintele Parlamentului ucrainean a remarcat că, într-o țară democratică, activitatea instituției supreme de audit are o importanță majoră în asigurarea funcției de control parlamentar.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău