Președintele Camerei Economice din Grecia va pleda pentru recunoașterea Kosovo, declară președintele Camerei Economice din Kosovo

  • 10 Iunie 2021 12:25
Președintele Camerei Economice din Grecia va pleda pentru recunoașterea Kosovo, declară președintele Camerei Economice din Kosovo

Președintele Camerei Economice din Kosovo, Berat Rukiqi, a declarat că a primit "garanții", potrivit cărora, Camera Economică a Greciei va pleda pentru recunoașterea independenței Kosovo, scrie Rador.

După întâlnirea de la Pristina cu oameni de afaceri eleni, Rukiqi a declarat că președintele Camerei Economice din Grecia, Konstantinos Michalos, "s-a angajat să pledeze pentru recunoașterea independenței Kosovo, așa cum a pledat pentru încheierea Acordului de la Prespa dintre Grecia și Macedonia de Nord". "Această vizită a creat condiții pentru avansarea cooperării economice, în special în sectorul energetic.

Este cea mai înaltă vizită economică în Kosovo a unei delegații dintr-un stat membru al Uniunii Europene și demonstrează importanța pe care Grecia o acordă relațiilor economice cu Kosovo" – a declarat Rukiqi, iar Michalos a declarat că buna colaborare economică dintre Pristina și Atena solicită și o bună colaborare în plan politic.

"Suntem aici pentru a transmite un mesaj, pentru a dezvolta o comunitate de afaceri într-un mediu globalizat. Este un mesaj pentru noi și pentru lumea politică pentru a recunoaște Kosovo" – a declarat Michalos, potrivit presei de la Pristina. Vizita la Pristina a delegației Camerei Economice a Greciei a intervenit după intensificarea colaborării dintre Kosovo și Grecia și ridicarea nivelului relațiilor bilaterale prin deschiderea Biroului Kosovo în Grecia.

Recent, Pristina a fost vizitată de șeful diplomației elene, Nikos Dendias, care a declarat că Atena nu își va modifica poziția față de recunoașterea Kosovo, dar este pregătită să "avanseze" colaborarea cu Pristina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău