Președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu: Se scrie istorie în R. Moldova! Pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, voi fi la Chișinău

  • 17 Martie 2023 11:53
Președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu: Se scrie istorie în R. Moldova! Pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, voi fi la Chișinău

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, anunță că pe 27 Martie, de ziua Unirii Basarabiei cu România, va fi la Chișinău pentru a sărbători votul din Parlamentul Republicii Moldova, care a adoptat proiectul de lege înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toate legile Republicii Moldova, inclusiv în Constituție.

„Se scrie istorie la Chișinău! Limba română va redeveni limbă oficială în Republica Moldova. Votul de azi din Parlamentul de la Chișinău este o revenire la normalitate, dar și un nou scut pe care societatea din Republica Moldova îl ridică în fața pericolului rusesc. Îi felicit pe toți parlamentarii care au votat acest proiect de lege extrem de important! Pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, voi fi la Chișinău și îmi doresc să sărbătorim cu toții această imensă victorie a românismului!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Amintimc că sintagma „limba moldovenească” va fi înlocuită cu „limba română” în toată legislația Republicii Moldova, inclusiv în Constituție.

Proiectul de lege care prevede acest lucru a fost votat în a doua lectură de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, transmite Radio Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău