Președintele Bulgariei avertizează că războiul din Ucraina s-ar putea extinde în Europa sau chiar în lume

  • 01 Mai 2022 19:19
Președintele Bulgariei avertizează că războiul din Ucraina s-ar putea extinde în Europa sau chiar în lume

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, avertizează că războiul din Ucraina s-ar putea extinde în Europa, sau chiar în lume. "Exploziile din Ucraina reverberează în inima Europei și riscul ca acest război să escaladeze într-unul paneuropean și chiar mondial este real", a spus liderul bulgar, duminică, în mesajul său de 1 mai.

Radev a adăugat că se teme că "țara noastră, căminele noastre, copiii noștri și natura vor cădea victime ale acestei escaladări", relatează DPA, citată de Agerpres.

Considerat a fi un politician prorus, președintele bulgar a estimat în continuare că este o ''datorie patriotică'' să nu permită implicarea Bulgariei în războiul din Ucraina. El este în opoziție la acest capitol cu premierul bulgar, pro-occidentalul Kiril Petkov, care vrea ca Bulgaria să furnizeze arme Ucrainei.

Coaliția guvernamentală liberal-socialistă cvadripartită este divizată în chestiunea ajutorului militar pentru Ucraina. Socialiștii amenință cu părăsirea guvernului dacă acesta decide să livreze Ucrainei arme și muniții.

Parlamentul de la Sofia este așteptat să se pronunțe miercuri dacă susține sau nu oferirea unui astfel de ajutor pentru Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
22
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău