Președintele BERD, Odile Renaud-Basso, vizitează în premieră R. Moldova

  • 18 Ianuarie 2022 16:35
Președintele BERD, Odile Renaud-Basso, vizitează în premieră R. Moldova

Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Odile Renaud-Basso, sosește marți pentru o vizită de două zile în R. Moldova. După cum relatează Infotag cu referire la mesajul băncii, vizitând R. Moldova în perioada 18-22 ianuarie, ea va exprima "sprijinul BERD pentru republică, salutând angajamentul guvernului față de reforme".

Aceasta este prima vizită oficială a lui Renaud-Basso în R.Moldova de la preluarea mandatului de președinte al BERD. Banca este principalul investitor instituțional din R.Moldova, care a investit peste 1,54 miliarde de euro în economia țării prin 151 de proiecte.

BERD a oferit, de asemenea, servicii de consultanță unui număr de peste 1.500 de companii din Republica Moldova, pentru a le ajuta să-și îmbunătățească productivitatea și să obțină o creștere în dezvoltare.

"Mă inspiră noul start al Republicii Moldova, angajamentul ei față de reforme și de îmbunătățire a vieții cetățenilor. Economia este, de asemenea, pe cale să se redreseze în 2021 și, în mod încurajator, sectorul financiar continuă să alinieze reglementările la standardele internaționale. BERD sprijină Republica Moldova și va continua să ofere sprijinul de care țara are nevoie pentru a-și rezolva numeroasele probleme și pentru a merge pe calea aleasă a reformelor", a declarat Odile-Renaud Basso în ajunul vizitei sale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău