Președintele belarus Aleksandr Lukașenko i-a numit escroci pe opozanții care au fugit din Belarus

  • 02 Octombrie 2021 10:39
Președintele belarus Aleksandr Lukașenko i-a numit escroci pe opozanții care au fugit din Belarus

Comentând la CNN evenimentele care au avut loc în republică, în 2020, președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko, i-a numit escroci pe opozanții care au fugit din țară, scrie Rador.

„În fine, jur de copiii mei că Tihanovskaia nu a fugit. M-a rugat să o ajut să ajungă la granița cu Lituania și nu doar pe ea, ci pe încă câteva persoane, ceea ce am și făcut. Cum a fugit? Dacă doriți probe, atunci vi le putem prezenta", a declarat liderul belarus, citat de publicația "SB. Belarus Segodnea''. Potrivit lui Lukașenko, un adevărat revoluționar trebuie să meargă până la capăt și el ar trebui să știe ce înseamnă o revoluție și ce consecințe poate avea aceasta.

„Au fugit? Înseamnă că este vorba despre o escrocherie, de pe urma căreia și-au dorit să câștige bani. Ceea ce au și făcut. Ultimele evenimente demonstrează acest fapt", a conchis președintele belarus.

Ministrul adjunct al afacerilor interne din Belarus și comandantul Forțelor Armate Belaruse, Nikolai Karpenkov, într-un interviu acordat RUSSIA TODAY, s-a referit la paza și protecția asigurată Svetlanei Tihanovskaia în timpul alegerilor din 2020. În Belarus, pe 9 august 2020, au avut loc alegeri prezidențiale, în urma cărora a câștigat pentru a șasea oară consecutiv Aleksandr Lukașenko, care, potrivit Comisiei Electorale Centrale din Belarus, a acumulat 80,1% din voturile exprimate de electorat. Ulterior au început proteste de mare amploare în țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău