Președintele azer Ilham Aliev acuză public Rusia pentru situația din Nagorno - Karabakh. „Vom ști ce să facem în acest caz”

  • 16 Iulie 2022 12:23
Președintele azer Ilham Aliev acuză public Rusia pentru situația din Nagorno - Karabakh. „Vom ști ce să facem în acest caz”

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a făcut acuzații publice împotriva Federației Ruse legate de situația din zona Karabah, transmite ziare.com.

Liderul azer a amintit că Ministerul rus al Apărării a promis că va asigura retragerea trupelor armene din regiune, dar acest lucru nu s-a întâmplat, relatează Interfax-Azerbaijan, potrivit sursei citate

Aliev a spus că a ridicat în mod repetat această problemă cu oficiali de rang înalt ai Moscovei, dar problema nu a fost rezolvată.

Aliev s-a referit la declarația tripartită din 10 noiembrie 2020, în care partea armeană era obligată să-și retragă formațiunile armate de pe teritoriul regiunii Karabakh.

Rusia, la rândul ei, a promis că va sprijini acest proces.

"Forțele de menținere a păcii ruse nu îi obligă să facă acest lucru (pentru retragerea trupelor armene de pe teritoriul Karabakh - n.red.). Acest lucru este inacceptabil", a subliniat președintele Azerbaidjanului.

Aliev a cerut Erevanului să renunțe public la obligațiile sale dacă nu intenționează să-și retragă armata din Karabakh. „Vom ști ce să facem în acest caz”, a adăugat liderul azer, dar nu a precizat care ar putea fi răspunsul său, spunând că nu este oportun să discutăm încă.

Aliev a mai declarat că problema Karabakh este închisă și a îndemnat Armenia să nu ridice problema statutului acestei regiuni. În concluzie, președintele azer a subliniat că nu dorește un nou război și este angajat pentru pace, dar în același timp este gata să facă anumiți pași dacă este necesar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău