Președintele Asociației Veteranilor „Tiras-Tighina”: Forțele separatiste de la Tiraspol s-ar pregăti de război cu Chișinăul

  • 29 August 2017 12:04
Președintele Asociației Veteranilor „Tiras-Tighina”: Forțele separatiste de la Tiraspol s-ar pregăti de război cu Chișinăul

Reprezentanții Asociației Veteranilor de Război „Tiras-Tighina” atenționează societatea despre pierderea capacității de apărare a Republicii Moldova. Aceștia spun că forțele separatiste din stânga Nistrului s-ar pregăti de război cu Chișinăul. 

„Forțele bandiților din regiunea separatistă transnistreană sunt gata pentru a ocupa Chișinăul. Aici am pierdut din vigilență. În societate și la nivel de stat se vorbește că forțele separatiste se pregătesc de război împotriva noastră”, a declarat președintele Asociației Veteranilor „Tiras-Tighina”, Anatol Caraman.

Veteranii au cerut ca Guvernul să inițieze procedura de pregătire a rezerviștilor pentru apărare și să ceară în mod deschis ajutor de la UE și NATO în caz de necesitate. Veteranii mai solicită Executivului să blocheze asigurarea logistică și financiară a regiunii separatiste de către Federația Rusă.

În același context, reprezentanții asociației l-au acuzat pe președintele Igor Dodon că ar fi reprezentatul președintelui Federației Ruse și că ar duce o politică împotriva statului Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău