Președintele american Joe Biden a părăsit Kievul după o vizită-surpriză

  • 20 Februarie 2023 15:21
Președintele american Joe Biden a părăsit Kievul după o vizită-surpriză

Președintele american Joe Biden a părăsit luni Kievul după o vizită-surpriză în capitala Ucrainei, cu doar câteva zile înaintea marcării unui an de la declanșarea invaziei ruse în această țară, potrivit reporterilor care au călătorit împreună cu liderul de la Casa Albă, transmite dpa, citat de Agerpres.

În timpul vizitei de câteva ore, Biden s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și a anunțat un nou ajutor financiar și echipamente militare pentru Ucraina.

Biden a sosit în Ucraina luni dimineața, pe fondul celor mai stricte precauții de securitate, pentru prima sa vizită în această țară de la izbucnirea războiului și, de altfel, pentru prima sa vizită în calitate de președinte.

Alarmele sirenelor antiaeriene au răsunat pe tot parcursul vizitei lui Biden, notează dpa.

Agenția EFE scrie că Biden a primit o plăcuță aniversară pe Bulevardul Curajului din Piața Constituției din Kiev, care a fost inaugurată de însuși președintele american și de omologul său ucrainean.

Numele lui Biden apare astfel alături de numele altor lideri străini care s-au remarcat pentru sprijinul acordat Ucrainei pe fondul invaziei ruse, cum este președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul polonez Mateusz Morawiecki și fostul premier britanic Boris Johnson.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău