Președintele ales Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul UE, Peter Michalko

  • 18 Noiembrie 2020 10:32
Președintele ales Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul UE, Peter Michalko

Președintele ales Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Maia Sandu i-a mulțumit ambasadorului pentru sprijinul necondiționat și ajutorul constant oferit de UE țării noastre.

„Ne-ați sprijinit în perioade dificile și ați fost alături de cetățenii noștri și la bine, și la greu. Ați ajutat Republica Moldova și în lupta împotriva corupției, și în consolidarea democrației, și în atenuarea efectelor crizei pandemice. Vom continua să lucrăm pe toate cele trei planuri și vom depăși perioada grea care s-a abătut asupra țării noastre, inclusiv prin cooperare strânsă cu UE. Avem nevoie de sprijin pentru dezvoltarea localităților, pentru a crește nivelul de viață a cetățenilor”, a precizat Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu a menționat că va depune toate eforturile pentru ca Republica Moldova să obțină cât mai multe resurse pentru țară în contextul începerii procesului de negociere pentru o nouă agendă de asociere Republica Moldova-UE.
Președintele ales Maia Sandu a accentuat că izolarea internațională a țării noastre s-a încheiat și că politica externă a Republicii Moldova intră într-o nouă etapă: „Vom duce o politică externă deschisă, pozitivă și benefică pentru țară. „S-a terminat cu selfi-uri pe coridoare. S-a terminat cu izolarea. S-a terminat cu politica externă dusă în beneficiul unui partid și al unei persoane. Începem o politică externă care aduce beneficii cetățenilor moldoveni”, a spus ea. 

Maia Sandu a menționat că mandatul puternic oferit de cetățeni înseamnă eforturi continue pentru construirea unor instituții puternice, funcționale în Republica Moldova și ridicarea nivelului de trai pentru cetățenii noștri: „Vrem să construim Europa acasă – instituții europene, școli europene, drumuri europene, spitale europene, salarii europene. Vom reuși prin multă muncă și cu sprijinul prietenilor noștri europeni.”

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
-6
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Wed
-4
Thu
0
Fri
2
Sat
5
Sun
7

Curs oficial BNM 16 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.9996 -0.0000
USD 17.2814 -0.0000
RON 4.3095 -0.0000
UAH 0.6162 -0.0000
RUB 0.2358 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău