Președintele ales, Maia Sandu a avut o discuție la telefon cu președintele Consiliului European, Charles Michel

  • 15 Decembrie 2020 14:48
Președintele ales, Maia Sandu a avut o discuție la telefon cu președintele Consiliului European, Charles Michel

Președintele ales, Maia Sandu a avut o discuție la telefon cu președintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul căreia i-a mulțumit pentru sprijinul imens acordat de Uniunea Europeană Republicii Moldova.

”Am accentuat importanța inițierii unei colaborări imediate și strânse și am stabilit că vom avea o întrevedere în viitorul apropiat la Bruxelles”, a subliniat Maia Sandu, într-un mesaj pe Facebook.

Cei doi oficiali au discutat despre efectele pandemiei și modul în care poate fi atenuat impactul crizei, iar Maia Sandu a menționat că Republica Moldova are nevoie de susținere din partea partenerilor săi pentru a ajuta cetățenii. Ea și-a reiterat prioritățile în calitate de președinte, între care – îmbunătățirea și aprofundarea cooperării cu țările și instituțiile UE, lupta împotriva corupției și consolidarea democrației.

”Președintele Consiliului European a reconfirmat susținerea UE în procesul de transformare democratică a Republicii Moldova în parcursul nostru european, menționând că Uniunea Europeană este pregătită să intensifice parteneriatul strâns cu Chișinăul”, se mai arată în mesaj.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
2,18
Cer fragmentat
Umiditate:92 %
Vint:4,12 m/s
Mon
2
Tue
4
Wed
1
Thu
0
Fri
0
Arhivă Radio Chișinău