Președinta R.Moldova, Maia Sandu, se va afla astăzi în vizită oficială la București, la invitația președintelui României, Klaus Iohannis

  • 23 Noiembrie 2021 09:42
Președinta R.Moldova, Maia Sandu, se va afla astăzi în vizită oficială la București, la invitația președintelui României, Klaus Iohannis

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se va afla astăzi în vizită oficială la București, la invitația șefului statului, Klaus Iohannis, în contextul celebrării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale dintre cele două țări.

Maia Sandu va fi primită la Palatul Cotroceni de președintele Iohannis și va avea o întrevedere cu premierul interimar Florin Cîțu, la Palatul Victoria.

Consultările politice ale celor doi președinți 'vor consolida cooperarea bilaterală la nivel politic, economic și sectorial și vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională', a precizat Administrația Prezidențială de la București.

De asemenea, se va pune accentul pe proiectele care conectează Chișinăul cu spațiul Uniunii Europene, prin intermediul României, pentru a aduce beneficii reale și concrete tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Conform programului, ceremonia primirii oficiale la Palatul Cotroceni va avea loc la ora 10.30, urmând ca Maia Sandu și Klaus Iohannis să aibă o întâlnire tete-a-tete, urmată de convorbiri oficiale și declarații comune de presă.

În contextul vizitei, va fi semnat și Acordul între Guvernele României și Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice. Din partea României va semna ministrul interimar la Educației, Sorin Cîmpeanu, iar din partea Republicii Moldova, ministrul Educației, Anatolie Topală. La ceremonia semnării acestui document va fi prezent și premierul interimar Florin Cîțu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău