Președinta regiunii Madrid și-a anunțat demisia, fiind acuzată că a obținut ilegal o diplomă de master și că a furat produse cosmetice

  • 25 Aprilie 2018 15:51
Președinta regiunii Madrid și-a anunțat demisia, fiind acuzată că a obținut ilegal o diplomă de master și că a furat produse cosmetice

Președinta regiunii Madrid, Cristina Cifuentes, și-a anunțat miercuri demisia, după ce a fost acuzată că a obținut fraudulos o diplomă de master și că a furat produse cosmetice dintr-un magazin, în 2011, relatează AFP.

Potrivit Agerpres, Cristina Cifuentes, în vârstă de 54 de ani, s-a declarat victima unui „linșaj" după difuzarea unei înregistrări video în care un agent de securitate îi cere să-și deschidă geanta în supermarket, incident despre care ea susține că a fost o "greșeală involuntară" și care a fost reparată imediat.

Cifuentes, care reprezintă Partidul Popular (conservator) al premierului Mariano Rajoy și ocupa de trei ani postul de președinte al regiunii capitalei, a precizat pentru media că a decis să "facă un pas în spate pentru a evita instalarea la putere a stângii la Madrid". Ea se afla, într-adevăr, sub amenințarea unei moțiuni de cenzură a stângii care avea toate șansele să reușească, în condițiile în care partidul Ciudadanos (centru-dreapta) a anunțat că-i retrage sprijinul actualului președinte regional, or acest sprijin era indispensabil, având în vedere că dreapta guverna în regiune cu o minoritate de 48 de aleși din 151.

Deși se sperase că va întruchipa înnoirea Partidului Popular, marcat de scandaluri de corupție, Cristina Cifuentes a ajuns acum o lună în vizorul criticilor după ce a fost acuzată în presă că a obținut un master în drept public în mod fraudulos. Ea a respins aceste acuzații, dar universitatea publică implicată, Rey Juan Carlos, a evocat la rândul ei grave nereguli. În cele din urmă, Cristian Cifuentes a cedat presiunilor și și-a retras din CV respectivul master.

Partidul Ciudadanos a cerut atunci lansarea unei anchete, iar opoziția de stânga a anunțat că pregătește o moțiune de cenzură.

Miercuri dimineața a avut loc un nou "atac", ziarul conservator OK Diario publicând înregistrarea video din 2011. Ea a confirmat autenticitatea filmării și a asigurat că în ziua respectivă luase "în mod involuntar (...) produse în valoare de 40 de euro", denunțând în același timp "încălcarea tuturor limitelor".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău