Președinta Parlamentului European Roberta Metsola | Locul Republicii Moldova este în Europa

  • 11 Noiembrie 2022 11:09
Președinta Parlamentului European Roberta Metsola | Locul Republicii Moldova este în Europa

După întrevedrea cu președinta Maia Sandu, Roberta Metsola, s-a deplasat la Parlament, unde a ținut un discurs în ședința plenară a Legislativului. Ea subliniat că locul Republicii Moldova este în Europa, iar Parlamentul European va face tot posibilul ca țara să adere la spațiul comunitar a subliniat Roberta Metsola, transmite Radio Chișinău.

Roberta Metsola a declarat, în plenul Parlamentului, că, pe viitor, timpul nu va pierdut și Republica Moldova va intra, cât de curând posibil, în următoarea fază de integrare în UE.         

„Parlamentul European va face totul pentru a vă sprijini pe calea aderarării la UE. Aceasta trebuie să fie istoria pe care o vom scrie împreună în beneficiul întregii Europe. Republica Moldova are un cuvânt de spus în deciziile care ne afectează pe toți. Rep. Moldova va intra în următoarea fază de integrare în UE. Acest pas poate părea un munte greu de urcat, dar privind în jurul meu, privind-o pe Maia Sandu, nu am nicio îndoială că veți urca acest munte.  Înțelegem că inflația în creștere și facturile mari le provoacă dificultăți oamenilor, de aceea, noi suntem hotărâți să abordăm această problemă. Parlamentul European a aprobat deja un pachet de ajutor de 150 de milioane de euro în aprilie anul curent. Acum însă, Parlamentul European este gata să facă mai mult, dar și să fie mult mai rapid”, a declarat în cadrul ședinței parlamentare Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

La rândul său, președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a declarat că Rep. Moldova nu a fost niciodată singură și că Uniunea Europeană a fost mereu alături de ea. Doar prin solidaritate și coeziune lumea civilizată va învinge, a mai spus Igor Grosu.

„Calea nu a fost scurtă și nici ușoară, însă Rep. Moldova prin puterea cetățenilor săi și cu sprijinul constant al Uniunii Europene a reușit să rămână pe drumul său spre familia europeană. Suntem recunoscători parlamentului European, pentru ajutorul imens acordat țării noastre. Ați susținut democrația și drepturile cetățenilor moldoveni, chiar și atunci când guvernele de aici luptau împotriva democrației și propriilor cetățeni. Cetățenii moldoveni nu au avut niciodată dubii că viitorul nostru este european. Nu am încetat niciodată să credem în puterea Uniunii Europene, de a asigura pacea, bunăstarea și dreptul oamenilor de a fi liberi în decizii”.

Nici Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, nici Partidul Șor nu afost prezența la ședința de astăzi a Legislațivului la care a participat Roberta Metsola

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău