Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, discurs la Berlin

  • 18 Septembrie 2022 09:43
Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, discurs la Berlin

În discursul său de deschidere la Summitul „G7 Speakers” de la Berlin, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a vorbit despre necesitatea de a apăra democrația.

„Democrația este directă opusă autocrației. Democrația necesită efort. Democrația merită curaj. Democrația are nevoie de leadership. Este datoria noastră să ne convingem alegătorii de meritele – și responsabilități – atașate civismului și democrației. Democrația nu este lipsită de probleme, dar, în cele din urmă, este cea mai bună cale, singura cale de progres”, a transmis Roberta Metsola.

„Istoria noastră ne-a învățat că democrația nu-și poate permite să se complacă. Lumea are nevoie de leadership acum. Acum, când este greu să conduci. Când oboseala războiului sa instalat. Când prețurile cresc. Când casele sunt mai greu de încălzit. Când mașinile costă mai mult să funcționeze și când alimentele sunt mai rare decât înainte”, a mai adăugat aceasta.

Roberta Metsola face apel la responsabilitatea din partea sistemelor parlamentare democratice, transmite caleaeuropeana.ro.

„Așadar, pentru a sistemelor de funcționare, dragi prieteni, ale noastre parlamentare democratice trebuie să fie responsabile prin alegeri, printr-o societate pluralistă, prin susținerea unei mass-media libere, cu instituții și instituții. o societate civilă puternică. Acest lucru înseamnă că controlul alegătorilor este esențial. Prea mulți tineri privesc politic într-o lumină diferită față de cum priveam noi politice atunci când eram tineri. Eu am crescut în politica UE.”

 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău