Președinta Maia Sandu la ședința de constituire a legislativului: „Este timpul unei adevărate revoluții în felul în care e guvernată țară, cu politicieni și instituții servind interesul public”

  • 26 Iulie 2021 10:44
Președinta Maia Sandu la ședința de constituire a legislativului: „Este timpul unei adevărate revoluții în felul în care e guvernată țară, cu politicieni și instituții servind interesul public”

Președinta Maia Sandu a ținut discurs în fața deputaților din noul Parlament, la ședința de constituire a legislativului. Ea a spus că ordinea trebuie începută din Parlament, precizând că Republica Moldova se confruntă cu provocări majore. Și de această dată, președinta a accentuat necesitatea de a lupta cu corupția, declarând toleranță zero față de corupție.

„Din acest moment, declar toleranță zero față de corupție, la orice nivel și în orice instituție. Verificarea integrității trebuie să înceapă de la conducătorii instituțiilor, pentru că mulți au tolerat sau chiar au fost autorii numeroaselor scheme de corupție. Conducătorii corupți și compromiși trebuie înlocuiți cu oameni onești, instalați în funcții pe bază de competență și după reguli clare(…) Legislativul are datoria să adopte legi clare pentru prevenirea și combaterea corupției(…). Votul din 11 iulie trebuie auzit de judecători și procurori, acest vot masiv pentru agenda de combatere a corupție vă privește în modul cel mai direct. Reforma justiției și ce a Procuraturii trebuie să înceapă imediat. Pentru cei corupți: nu încercați să vă opuneți rezistență”.

Maia Sandu a vorbit despre o revoluție în modul de conducere în Republica Moldova, în care cetățeanul să fie pus în primul rând.

„Republica Moldova împlinește în curând 30 de ani. După atâtea eșecuri, măcar acum să construim un stat pentru oameni, pentru toți oamenii, nu pentru găști, care s-au folosit de cetățeni. Este timpul unei adevărate revoluții în felul în care e guvernată țară, cu cetățeanul pus cu adevărat în centrul de guvernare și cu politicieni și instituții servind interesul public”.

În discursul său, șefa statului a spus că dezvoltarea economiei, crearea locurilor de muncă bine plătite sunt obiectivele majore ale guvernării, subliniind că Republica Moldova ar trebui să fie mai mult decât o țară a muncii ieftine.

De asemenea, Maia Sandu s-a referit la necesitatea unor legi care să nu permită fraudarea proceselor electorale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău