Președinta Maia Sandu își începe mandatul pe 24 decembrie (Revista presei )

  • 24 Decembrie 2020 09:24
Președinta Maia Sandu își începe mandatul pe 24 decembrie (Revista presei )

Revista presei din 24 decembrie 2020

Președinta Maia Sandu își începe mandatul pe 24 decembrie, scrie Europa Liberă. Totodată, președintele Igor Dodon se pregătește ca pe 30 decembrie, la Congresul Partidului Socialiștilor, să revină la conducerea partidului și astfel să controleze direct și cea mai mare fracțiune parlamentară. Miercuri dimineață, guvernul Chicu și-a înaintat demisia, cu intenția declarată de a facilita organizarea de alegeri anticipate. La nivel declarativ cel puțin, toate partidele susțin ideea anticipatelor, rămâne de văzut însă cum se va ajunge la dizolvarea Parlamentului, notează Europa Liberă.

Ion Chicu spune că după întrevederea de astăzi cu Maia Sandu va decide dacă pleacă sau asigură interimatul, după cum a declarat el la TV8.

Demisia Guvernului Chicu este o „pregătire” electorală pentru alegerile  parlamentare anticipate, au comentat pentru AGORA analiștii politici. Experții spun că demisia reprezintă un plan al socialiștilor care „ar plasa toată responsabilitatea pe umerii” președintei Maia Sandu. Analistul politic, Victor Ciobanu crede că demisia Guvernul Chicu este „o dramaturgie inventată în stafful lui Dodon”. „După ce au votat un pachet dezastruos sub aspect bugetar și social, ei vor merge fluturând la alegeri anticipate și vor spune că ei au micșorat vârsta de pensionare și tot acel pachet faimos, făcând abstracție de interesele care au fost ascunse. Tot ceea ce s-a votat este strict electoral”, a subliniat analistul Victor Ciobanu.

În ultimul număr din acest an al Ziarului de Gardă găsiți mărturii exclusive din dosarul fraudei bancare. Trei beneficiari „din acte” ai unor companii ce sunt anchetate pentru că ar fi adus un prejudiciu de peste 550 de milioane de dolari Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank, au făcut pentru prima dată declarații despre implicarea lor în „furtul miliardului”. Aceștia au povestit despre cum au ajuns să gestioneze companiile care au beneficiat de milioane de euro obținute în temeiul unor contracte de credit.

Tot din Ziarul de Gradă aflați cum câteva companii conectate la funcționari din cadrul Ministerului Finanțelor și Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe au obținut în ultimii ani mai multe contracte cu statul pentru prestarea unor servicii IT.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău