Președinta Maia Sandu, de Ziua Mondială a Mediului: „Vă îndemn să privim în jur și să ne întrebăm ce putem face, fiecare, pentru sănătatea Pământului”

  • 05 Iunie 2022 13:50
Președinta Maia Sandu, de Ziua Mondială a Mediului: „Vă îndemn să privim în jur și să ne întrebăm ce putem face, fiecare, pentru sănătatea Pământului”

Președinta Maia Sandu a transmis duminică, 5 iunie, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, un mesaj în care îndeamnă cetățenii să trateze natura cu grijă și responsabilitate, și să se implice pentru a avea un mediu mai curat și sănătos, potrivit unui comunicat al Președinției.

„Cu toții vrem să trăim într-un mediu curat și sănătos, unde să fim siguri de calitatea produselor pe care le consumăm, de apa pe care o bem sau aerul pe care-l respirăm. Este un drept al tuturor oamenilor, indiferent de țară și de continent”, se arată în mesajul semnat de președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului afirmă că, tot din vina oamenilor de cele mai multe ori, planeta este tot mai poluată și îi vine tot mai greu să fie casa noastră primitoare. „Consecințele le resimțim cu toții: dezastre naturale și incendii devastatoare, secete urmate de inundații și alunecări de pământ, oceane pline de plastic, mii de specii de plante și animale dispărute fără întoarcere”, se spune în mesaj.

Potrivit șefei statului, putem avea o planetă curată, dacă vom trata natura cu grijă și cu responsabilitate. „De aceea, astăzi, de Ziua Mondială a Mediului, vă îndemn să privim în jur și să ne întrebăm ce putem face, fiecare, pentru sănătatea Pământului. Aici, în Moldova, în satul sau orașul nostru, azi și în orice altă zi. Să adunăm gunoiul din păduricea de alături. Să sădim câțiva arbuști pe malul pustiit al lacului din sat. Să ne deprindem a sorta deșeurile și să-i învățăm și pe alții să procedeze la fel. Doar așa, prin acțiuni solidare și prin implicare individuală, vom face mai bună lumea în care trăim”, menționează președinta Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău