Președinta Maia Sandu: Autoritățile nu dețin informații care ar confirma că aeroportul din Tiraspol ar fi pregătit pentru a primi avioane rusești

  • 06 Aprilie 19:03
Președinta Maia Sandu: Autoritățile nu dețin informații care ar confirma că aeroportul din Tiraspol ar fi pregătit pentru a primi avioane rusești

Autoritățile de la Chișinău nu dețin informații care ar confirma că aeroportul din Tiraspol ar fi pregătit pentru a primi avioane rusești. Nici instituțiile statului și nici partenerii Rep. Moldova nu pot confirma acest lucru, însă, nu înseamnă că nu există anumite riscuri. Declarațiile au fost făcute de președinta Maia Sandu într-o conferită de presă comună cu Administratoarea Agenției Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Samantha Power.

”Conform informațiilor noastre lucrări pe acest aeroport se fac în fiecare primăvară. Și anul trecut s-au făcut. Este greu să ne dăm seama daca aceste lucrări care se fac în această primăvară sunt diferite de cele realizate în anii precedenți. Pe moment nici instituțiile noastre nici partenerii noștri cu care discutăm în mod regulat, nu avem informații care ar confirma că se pregătește folosirea acestui aeroport în mod ilegale de către avioanele ruse. Dar asta nu înseamnă că anumite riscuri nu există în general. Nu există aceste riscuri imediate. Vom continua să monitorizăm situația și vom informa cetățenii despre orice schimbări”, a afirmat Maia Sandu.

Amintim că, pe 5 aprilie, Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că nu exclude folosirea teritoriului regiunii transnistrene de către trupele ruse în războiul împotriva Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
15,27
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:7,6 m/s
Mon
13
Tue
12
Wed
14
Thu
16
Fri
15
Arhivă Radio Chișinău