Președinta Maia Sandu a semnat decretul privind încetarea mandatului Rodicăi Antoci din funcția de președintă a ANI (DOC)

  • 05 Aprilie 2022 19:53
Președinta Maia Sandu a semnat decretul privind încetarea mandatului Rodicăi Antoci din funcția de președintă a ANI (DOC)

Președinta Maia Sandu a semnat marți, 5 aprilie, decretul privind încetarea mandatului Rodicăi Antoci din funcția de președintă a Autorității Naționale de Integritate.

„Decretul vine ca răspuns la cererea de demisie depusă de funcționară și intră în vigoare la data semnării”, potrivit Președinției R. Moldova.

Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a aprobat cererea de demisie a Rodicăi Antoci din funcția de președinte a instituției. Decizia a fost luată în cadrul ședințe extraordinare de luni, 4 aprilie.

Amintim că Rodica Antoci a depus cerere de demisie pe 1 aprilie după ce pe 18 martie a fost suspendată temporar din funcție prin hotărârea Consiliului de Integritate.

Ea a declarat atunci că suspendarea contravine legii, iar nevinovăția își va demonstra-o în instanțele naționale și internaționale, dacă va fi nevoie. Joi, 24 martie, președinta Maia Sandu a semnat decretul de suspendare a Rodicăi Antoci din funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău