Președinta Maia Sandu a mulțumit statului român pentru că rămâne a fi „avocatul R. Moldova la fiecare etapă” a evoluției sale

  • 17 Decembrie 2023 17:05
Președinta Maia Sandu a mulțumit statului român pentru că rămâne a fi „avocatul R. Moldova la fiecare etapă” a evoluției sale

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a mulțumit, astăzi, statelor membre ale Uniunii Europene pentru sprijinul oferit Republicii Moldova, în cadrul unui eveniment organizat în fața Președinției de la Chișinău, cu ocazia deschiderii negocierilor de aderare, informează Radio Chișinău.

Maia Sandu le-a mulțumit statelor europene pentru ajutorul acordat în fața provocărilor pe care le întâmpină Republica Moldova în prezent și pentru încrederea în destinul european al Chișinăului.

Ea i-a mulțumit aparte statului român, pentru că rămâne a fi „avocatul Rep. Moldova la fiecare etapă” a evoluției sale. Președinta Sandu a subliniat că scopul Republicii Moldova este construirea unui stat european, care are grijă de cetățenii săi și îi poate proteja.

„Pe 14 decembrie am mai făcut un pas important pe această cale. În ultimii trei ani, cred că am făcut mai mulți pași hotărâți pe calea integrării europene decât în ultimii 30 de ani, dar ușa către Uniunea Europeană ne-a fost deschisă datorită efortului, muncii tuturor oamenilor de bună credință din această țară, a celor care au luptat pentru libertatea și independența Rep. Moldova, a celor au luptat în stradă și la vot pentru dreptate și împotriva corupției, a celor care muncesc onest acasă sau în diasporă”, a precizat Maia Sandu.

Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Majeiks, a subliniat că visul european devine o realitate, față de acum doi ani în urmă, când integrarea europeană era un obiectiv îndepărtat pentru mulți cetățeni moldoveni.

Decizia de a începe negocierile de aderare reflectă atât hotărârea cetățenilor moldoveni, cât și angajamentul Uniunii Europene de a și realiza promisiunile”, a mai spus ambasadorul european.

La 14 decembrie, Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău