Președinta Maia Sandu a înmânat distincții de stat mai multor oameni de cultură

  • 08 Aprilie 2022 15:45
Președinta Maia Sandu a înmânat distincții de stat mai multor oameni de cultură

Președinta Maia Sandu a înmânat vineri, 8 aprilie, distincții de stat mai multor oameni de cultură din R.Moldova. Medalia „Mihai Eminescu” și diverse titluri onorifice au fost acordate, prin decret prezidențial, la 15 ianuarie, de Ziua Națională a Culturii.

În cadrul ceremoniei de acordare a distincțiilor, desfășurată la Președinție, șefa statului i-a felicitat pe toți laureații, exprimându-și admirația pentru talentul lor și pentru stoicismul și curajul de a face artă de calitate, indiferent că e la Chișinău, Bălți, Cahul, Drochia, Telenești și Nisporeni sau la Viena ori Copenhaga. Potrivit președintei, fiecare dintre ei - fie că sunt regizori, actori, jurnaliști, bibliotecari, muzicieni sau pictori - sunt arhitecții sufletului poporului nostru, iar de vocile lor, de penițele sau arcușurile lor depinde ce formă și ce lumină va avea acest suflet.

„Se spune că, atunci când armele vorbesc, muzele tac. Însă atunci când muzele tac, înflorește răul și întunericul - și nu trebuie să admitem acest lucru. Laureații de azi, prin munca și talentul lor, ne aduc lumina artei și a binelui. Împreună facem Moldova mai demnă, mai frumoasă, mai înțeleaptă și mai plină de viitor”, a afirmat președinta Maia Sandu dorindu-le tuturor pace.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
11
Mon
7
Tue
2
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău