Președinta Maia Sandu a discutat, la Paris, cu omologul său francez, Emmanuel Macron. „Franța este un partener strategic important pentru R. Moldova și o țară prietenă”

  • 12 Noiembrie 2021 18:27
Președinta Maia Sandu a discutat, la Paris, cu omologul său francez, Emmanuel Macron. „Franța este un partener strategic important pentru R. Moldova și o țară prietenă”

Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu președintele Franței Emmanuel Macron, în cadrul vizitei pe care o efectuează în aceste zile la Paris, cu ocazia participării la Forumul Păcii.

În cadrul discuțiilor cu omologul francez au fost abordate mai multe subiecte ce vizează intensificarea relațiilor bilaterale. Cei doi șefi de stat au discutat despre oportunitățile de cooperare cu Franța în domeniul infrastructurii, digitalizării, securității și eficienței energetice. „Ne bucurăm că Agenția franceză de dezvoltare (AfD) și-a început deja activitatea în țara noastră și că va finanța inclusiv proiecte de infrastructură locală, irigare și împădurire”, a declarat președinta Maia Sandu, potrivit unui comunicat.

Maia Sandu i-a mulțumit președintelui Macron pentru deschiderea de a ajuta Moldova în eforturile acesteia de combatere a corupției. În acest context, omologii au discutat și despre dezvoltarea colaborării dintre organele de drept din țările noastre. „Valorificarea acestor eforturi ne va permite să restabilim funcționarea justiției în Moldova și să ne axăm în continuare pe dezvoltarea potențialului țării noastre”, a declarat Maia Sandu.

Franța este un partener strategic important pentru R.Moldova și o țară prietenă care sprijină eforturile de curățire a statului și dezvoltare după model european a Republicii Moldova, se mai arată în comunicatul Președinției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău