Președinta Maia Sandu a discutat cu vicepreședintele BERD despre proiectele care urmează să fie implementate în R. Moldova

  • 13 Iulie 2022 08:45
Președinta Maia Sandu a discutat cu vicepreședintele BERD despre proiectele care urmează să fie implementate în R. Moldova

Cooperarea curentă și de viitor dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a fost discutată ieri, 12 iulie, în cadrul întrevederii dintre președinta Maia Sandu și Alain Pilloux, vicepreședintele BERD.

„Printre prioritățile menționate se numără eficiența energetică, inclusiv izolarea termică a clădirilor publice, diversificarea surselor de energie și dezvoltarea sectorului energiei regenerabile. La fel, BERD va ajuta întreprinderile mici și mijlocii din Moldova să acceseze finanțare. La rândul său, țara noastră este interesată, în continuare, de atragerea investițiilor, prin care să fie create locuri de muncă în sate și orașe, și de dezvoltarea infrastructurii regionale”, se precizează într-un comunicat al Președinției. 

Reprezentantul BERD s-a arătat deschis pentru a contribui la dezvoltarea infrastructurii strategice din țara noastră, dar și la lansarea unor programe de consolidare a capacităților instituțiilor publice din Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău