Președinta Maia Sandu a discutat cu profesorii despre referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE

  • 21 Februarie 19:09
Președinta Maia Sandu a discutat cu profesorii despre referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE

Maia Sandu a avut o nouă rundă de consultări pe tema referendumului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Întrevederea a avut loc în data de 21 februarie. Potrivit Președinției, la discuții au fost invitați mai mulți directori, profesori, învățători și educatori de la instituțiile de învățământ.

Maia Sandu a subliniat că tinerii merită să aibă un viitor în libertate, în marea familie a țărilor europene, care poate fi construit doar împreună de întreaga societate, a transmis Președinția.

Maia Sandu a specificat că integrarea europeană este despre pace, siguranță, drepturile omului, bunăstare și nu este un proiect al unui partid politic, dar este al tuturor cetățenilor. 

„Președinta a remarcat importanța unei comunicări și informări corecte a elevilor despre procesul de aderare la UE și a îndemnat cadrele didactice și manageriale  să discute acest subiect în cadrul activităților școlare, ca împreună să educăm o generație de oameni care înțelege valoarea libertății și o prețuiește. 

Seria consultărilor va continua în următoarele săptămâni”, a precizat sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău