Președinta Maia Sandu a discutat cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

  • 19 Mai 14:10
Președinta Maia Sandu a discutat cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Președinta Maia Sandu și-a continuat astăzi vizita la Bruxelles cu o discuție constructivă cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Întrevederea s-a axat pe impactul major al războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și a regiunii în ansamblu, potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Președinției.

Șefa statului a apreciat deschiderea instituțiilor europene de a sprijini Republica Moldova în gestionarea crizelor cu care se confruntă țara noastră. În acest context, Președinta Maia Sandu a solicitat abolirea cotelor de export pentru produsele moldovenești și susținere pentru achiziționarea de fertilizanți, necesari pentru lucrările agricole. De asemenea, ea a menționat că autoritățile de la Chișinău contează pe transferarea mai rapidă a primei tranșe de ajutor bugetar, care va sprijini eforturile Guvernului de recuperare a economiei și asigurarea securității energetice a țării.

„Uniunea Europeană este cel mai important partener economic și de dezvoltare a țării noastre, iar integrarea europeană înseamnă un impuls puternic pentru modernizarea sectoarelor-cheie și pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri”, a spus Maia Sandu pe finalul întrevederii cu șefa Executivului comunitar.Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,75
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,24 m/s
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău